En utenatt i månaden: Januari

Ååååå så blev det januari och dags att sova ute. Vi försöker göra något "nytt" för varje gång och därför hade vi siktet inställt mot kusten. Närmare bestämt Väddö och Tullviksbäcken naturreservat. 
 
 
Vi trodde att det skulle vara en liten vandring, men där hade vi helt gjort en missbedömning. Vi gick väl inte mer än några hundra meter innan vi var framme. Så kan det gå. Möttes av naturens bruna toner. Är väl inte direkt en ny spaning att januari inte är den finaste månaden när det inte finns någon snö.
 
 
Några meter upp från stigen hittade vi en mjuk och platt plats. Perfekt tältställe.
 
 
På andra sidan stigen bestämde vi oss för att vårt kök skulle vara. Mycket fin köksutsikt. Här satt vi och spanade på färjor som kom och gick. Jonas som hade sikten skymd lite av ett träd utbrast med jämna mellanrum "var är färjan nu?!" som att den plötsligt gått upp i rök. Påväg mot Finland, i sakta mak, innan den försvann i horisonten. Repetetivt men mysig underhållning.
 
 
Stark start med lunch. Korv med brööööö. Det finaste vi har. Gott och enkelt.
 
 
Sen tog vi en efter-lunch-paus. Vi kollade givetvis på skidskytte, eftersom det var helg och det är vintersäsong. Inte en lugn stund i vintersportsvärlden. Förresten kanske en av våra bättre idéer? Att ha en liten tv-paus till skogs.
 
 
Sen blev det mörkt och då fick vi tända vardagsrumslampan. Det vill säga en portabel lampa upphängd i ett träd.
 
 
Får det lov att vara en simpel carbonara till middag? Tack tack vad gott.
 
 
Återgång till sovrummet. Vardagasrumslampan fick följa med. Sov så himla gott. Hade dubbla sovsäckar och njöt av att för en gång skull inte frysa ens en gnutta.
 
 
GOD morgon!! Utvilad och nöjd. Och som alltid fräsch och fin i håret efter en natt iklädd mössa i sovsäck. Ett stil tips från mig till dig :-)
 
 
I tältens absid (alltså hallen..?) såg det ut såhär. Alla prylar matchade i rött och blått.
 
 
Breakfast with a view. SÅN lyx att vi får låtsas att den här platsen, bland många andra, är vår för ett dygn eller två? <3 Allemansrätten <3
 
 
Viken som var naturreservatets kärna. Tydligen bra surfing här om en är lagd åt det hållet. Testade inte.
 
 
Säg omelett! 
 
 
Säg rosiga kinder och hemfärd!
 
Det var januaris utenatt det. Nummer sex i ordningen vilket betyder halvvägs!! Heja oss, nu är det bara resten kvar.
friluftsliv
0 kommentarer